Ryż i fasola
Ryż i fasola może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 329 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, cebulę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Portorykański ryż i fasola (Różowa fasola), Fasola Francuska ryż, zdrowa fasola Francuska ryż z siemieniem lnianym, oraz Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, papryka, czosnek, i sól i podsmażyć, mieszając, przez około 5 protokół.
Wlać ryż z worka na patelnię, następnie wymieszać fasolę i 1 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia.
Przykryć, zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, 10 do 15 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 minut.
Doprawić czarnym pieprzem, delikatnie wymieszać i podawać.