Warzywny ryż curry to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 7G tłuszczu i w sumie 188 kalorii. Za 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w około 30 minut. Jeśli masz pod ręką curry, oliwę z oliwek, groszek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 40%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Curry Ryż & Zupa Jarzynowa, Curry Dip Warzywny, oraz Curry Warzywne Tempura.
Instrukcje
1
W małym rondelku ugotuj ryż i cebulę na oleju, aż ryż lekko się zrumieni, a cebula zmięknie. Dodaj bulion, curry, sól i kurkumę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Kurkuma
Bulion
Cebula
Ryż
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj kukurydzę i groszek. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 3-6 minut dłużej lub do miękkości ryżu i warzyw.
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Moet & Chandon Imperial (3 - litrowa butelka-Jeroboam). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 600 dolarów.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.