Ryż bliskowschodni z czarną fasolą i ciecierzycą

Bliskowschodni ryż z czarną fasolą i ciecierzycą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 432 kalorie, 36g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 750 fanów. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz mielony kminek, fasolę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 91%. Spróbuj Ryż bliskowschodni z czarną fasolą i ciecierzycą, Bliskowschodni gulasz wolno gotowany z jagnięciną, ciecierzycą i figami, oraz Bliskowschodni gulasz wolno gotowany z jagnięciną, ciecierzycą i figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem i gotować 1 minutę. Wymieszać z ryżem, kminkiem, kolendrą, kurkumą i pieprzem cayenne. Gotować i mieszać 5 minut, a następnie wlać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
Umieść indyka na patelni na średnim ogniu, i gotować, aż równomiernie brązowy.
Delikatnie wymieszać gotowanego indyka, fasolę garbanzo, czarną fasolę, kolendrę, pietruszkę i orzeszki piniowe do gotowanego ryżu. Doprawić solą i pieprzem.