Mądrych synów Gefilte ryby może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 3 i kosztuje 21,16 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1511 kalorii, 176g białka, oraz 36 g tłuszczu. Mieszanka cukru, cebuli, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Mało kto lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba Gefilte, Pieczona Ryba Gefilte, oraz Łosoś Gefilte Ryba dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić fumet: umieścić wszystkie składniki w 6-do 8-qt. trawka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać około 6 szklanek wody (tyle, że płyn znajduje się tuż pod wierzchołkiem kości). Przykryć i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Wlać przez drobny sitko do miski i wyrzucić zawartość Sitka. Wytrzyj garnek do czysta, dodaj fumet i pozostaw do ostygnięcia. Schłodzić, przykryć, aż do użycia, do 1 dnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
Garnek
4
Tymczasem, aby gefilte ryby: w robocie kuchennym, ryby impulsowe, cebula, seler i marchew, aż kawałki marchwi są o 1/8 W. W dużej misce ubić jajka, cukier, sól, pieprz i olej do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Pieprz
Cebula
Cukier
Jajko
Ryby
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
5
Dodać mieszankę rybną i dobrze wymieszać, następnie dodać 3/4 szklanki mączki Macy i nadal mieszać, aż do dobrze wymieszanego. Schłodzić, pod przykryciem, do ostygnięcia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Macy
Ryby
6
Doprowadzić fumet do delikatnego wrzenia. Podzielić mieszankę rybną na 16 równych porcji i ustawić na blasze do pieczenia. Używając mokrych rąk lub 2 łyżek zupy zanurzonych w zimnej wodzie, uformuj każdą porcję mieszanki rybnej w gładkie kulki lub owale i delikatnie upuść do fumet. Gdy wszystkie są dodawane, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ryby gefilte są nieco sprężyste w dotyku, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryby
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
7
Przełóż rybę gefilte na oprawiony talerz w jednej warstwie, za pomocą łyżki szczelinowej. Odcedzić około 1/4 szklanki fumet na górze, ostudzić, następnie przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 1/2 godziny. Pozostały fumet można zapisać do innych zastosowań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
8
W międzyczasie zrobić mus jabłkowy: włożyć jabłka i marchewkę do średniego rondla z 1 szklanką wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki są bardzo miękkie po przekłuciu, o 25 protokół. Czysta mieszanina w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Mus Jabłkowy
Marchew
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Patelnia Z Sosem
9
Ostudzić do temperatury pokojowej lub schłodzić.
10
Włącz ryby gefilte w fumet na talerzu, aby zwilżyć. Ustaw rybę gefilte na każdym talerzu z dużą łyżką musu jabłkowego i małą łyżką chrzanu obok. Natkę pietruszki rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan Pospolity
Mus Jabłkowy
Pietruszka-nać
Ryby
11
* Aby uzyskać zrównoważone wybory dotyczące ryb, przejdź do seafoodwatch.com. Znajdź chrzan w Kolorze buraka w dziale Koszerne Artykuły spożywcze.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.