Ryby Florentyna
Ryba Florentyna jest pescatarian przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 1506 kalorii, 63g białka, oraz 101 g tłuszczu. Na 8,51 zł za porcję, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, mąka, mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ryby Florentyna, Foil-Pack Fish Florentine, oraz Foil-Pack Fish Florentyna dla dwojga.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić na kawałki i opłukać.Gotować w dużej ilości osolonej wody do miękkości.
Podgrzać 50 ml mleka z połową masła.Gdy masło stopi się, rozgnieść mieszaninę do ziemniaków, aż będzie gładka.Ubić łyżką, dodając w razie potrzeby dodatkowe mleko, aż będzie lekkie i puszyste.Odstawić, ale ogrzać.Do połowy napełnij patelnię wodą i zagotuj.
Dodać sól i szpinak.Gotować przez minutę, następnie odcedzić i zmiażdżyć jak najwięcej wody ze szpinaku.Trzymaj ciepło.W międzyczasie zrobić sos serowy, topiąc pozostałe masło na patelni na średnim ogniu.Wymieszaj mąkę i stopniowo dodawaj 250 ml mleka, ciągle mieszając, aby uzyskać gładki SOS.Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, obniżyć ogień i pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut.Doprawić solą, pieprzem i musztardą.
Dodać ser cheddar i mieszać, aż się rozpuści.Pył ryby z mąki, otrząsając wszelkie dodatkowe.
Rozgrzać olej na patelni, a gdy jest gorący, ułożyć rybę.Gotować 2-4 minuty z boku, w zależności od grubości filetu is.To podawać, szpinak podzielić między dwa rozgrzane talerze.
Umieść rybę na wierzchu i przykryj sosem, dodając puree ziemniaczane z boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.