Ryba z frytkami
Fish and Chips może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu. 141 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz ocet słodowy, ziemniaki russet, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 85%. Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy do 325 stopni F. alternatywnie użyj głębokiej ciężkiej patelni.
Ziemniaki obrać i pokroić w chipsy (czyli frytki) wielkości palca wskazującego.
Ziemniaki wrzucamy do kosza na frytkownicę i dolewamy do oleju. Frytki smażymy od 2 do 3 minut; nie powinny być w tym momencie chrupiące ani w pełni ugotowane.
Wyjmij wióry na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Crank temperatury oleju do 375 stopni F. w dużej misce, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz.
Połączyć wodę sodową i jajko i wlać do mieszaniny mąki.
Trzepaczka do gładkiego ciasta.
Mąkę ryżową rozłożyć na talerzu. Pogłębiać kawałki ryb w mące ryżowej,a następnie zanurzyć je w cieście, pozwalając nadmiar kapać.
Włóż wióry na dno kosza frytkownicy i ostrożnie zanurz w gorącym oleju. Ostrożnie opuść poobijaną rybę do bulgoczącego oleju na wierzchu chipsów. Smażyć rybę z frytkami przez 4 do 5 minut, aż będzie chrupiąca i brązowa.
Wyjąć kosz i osuszyć rybę z frytkami na ręcznikach papierowych; doprawić lekko solą.
Podawać owinięte w rożek gazetowy z octem słodowym i / lub sosem tatarskim.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.