Fish and Chips może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu. 141 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz ocet słodowy, ziemniaki russet, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 85%. Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy do 325 stopni F. alternatywnie użyj głębokiej ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Smażone Krewetki, Obrane
3
Ziemniaki obrać i pokroić w chipsy (czyli frytki) wielkości palca wskazującego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, Podgrzewany
4
Ziemniaki wrzucamy do kosza na frytkownicę i dolewamy do oleju. Frytki smażymy od 2 do 3 minut; nie powinny być w tym momencie chrupiące ani w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
5
Wyjmij wióry na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Crank temperatury oleju do 375 stopni F. w dużej misce, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 1/3 Szklanki Melasy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
7
Połączyć wodę sodową i jajko i wlać do mieszaniny mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
8
Trzepaczka do gładkiego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Mąkę ryżową rozłożyć na talerzu. Pogłębiać kawałki ryb w mące ryżowej,a następnie zanurzyć je w cieście, pozwalając nadmiar kapać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Pasek Skórki Cytrynowej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Włóż wióry na dno kosza frytkownicy i ostrożnie zanurz w gorącym oleju. Ostrożnie opuść poobijaną rybę do bulgoczącego oleju na wierzchu chipsów. Smażyć rybę z frytkami przez 4 do 5 minut, aż będzie chrupiąca i brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
11
Wyjąć kosz i osuszyć rybę z frytkami na ręcznikach papierowych; doprawić lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
12
Podawać owinięte w rożek gazetowy z octem słodowym i / lub sosem tatarskim.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.