Ryba z frytkami
Fish and Chips może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 6658 kalorii, 44g białka, oraz 712g tłuszczu. Na 6,4 USD za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz piwo, filety z dorsza, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz ziemniaki i podziel na pół wzdłuż, a następnie pokrój wzdłuż na kliny o grubości 1/2 cala, przenosząc jako pokrojone do dużej miski z lodem i zimną wodą. Chill 30 minutes.
Rozgrzać olej w głębokim 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 163° na termometrze. Podczas podgrzewania oleju odcedzić ziemniaki i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Smażyć jedną trzecią ziemniaków, delikatnie mieszając, aż krawędzie będą tylko złote, około 4 minut.
Przełożyć łyżką szczelinową na świeże ręczniki papierowe do osuszenia. Smażyć pozostałe ziemniaki w 2 partiach, przywracając olej do 163° między partiami.
Usuń olej z ciepła i rezerwy. Chłodne ziemniaki, około 25 minut.
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje się 177°. Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do250.
Ziemniaki smażyć ponownie, w 3 partiach, aż będą głęboko złociste i chrupiące, około 5 minut na partię. Powrót oleju do 177° między partiami.
Przełóż łyżką szczelinową do świeżych ręczników papierowych jako smażone i krótko odcedzaj, a następnie ułóż w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia i utrzymuj ciepło w górnej trzeciej części piekarnika.
Zwiększyć temperaturę oleju do 191°. przesiać 1 1/2 szklanki mąki do miski, a następnie ubijać piwo delikatnie, aż tylko połączone. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
Posypać rybę z obu stron 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, następnie zanurzyć w pozostałej 1/2 szklanki mąki, wytrząsając nadmiar. Zalać 4 kawałki ryby w cieście, 1 na raz, i przesunąć do oleju jako powlekane. Smażyć pokrojoną rybę, często odwracając, aż do uzyskania głębokiego złotego koloru i gotując przez 4 do 5 minut.
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i ogrzać w dolnej trzeciej części piekarnika, a następnie smażyć pozostałe ryby w partiach po 4, powracając olej do 191° między partiami.
Przyprawiamy rybę i frytki solą.
Frytki można smażyć po raz pierwszy 3 godziny z wyprzedzeniem i przechowywać w temperaturze pokojowej, odsłoniętej, aż do ponownego wysuszenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.