Ryba Z Frytkami
Fish And Chips to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 367 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, piwo, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba z frytkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrozić ryby, jeśli są zamrożone.
Pokroić na kawałki 3x2 cala. Ryby opłucz i osusz papierowymi ręcznikami. Przykryć i przechowywać w lodówce aż potrzebne.W przypadku frytek ziemniaki pokroić wzdłuż na kliny o szerokości 3/8 cala. Osuszyć ręcznikami papierowymi. W rondlu 3 quart lub frytkownicy, rozgrzać 2 cale oleju do gotowania lub skrócenie do 375 stopni F. smażyć ziemniaki, 1/4 na raz, przez 4 do 6 minut lub aż lekko rumiane.
Ziemniaki wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Przenieś ziemniaki do stojaka z drutu na blasze do pieczenia, układając je w jedną warstwę. Utrzymuj ciepło w piekarniku 300 stopni F.W międzyczasie na ciasto wymieszaj mąkę, jajka, piwo, proszek do pieczenia oraz 1/2 łyżeczki soli i pieprzu w średniej misce do mieszania. Ubić trzepaczką obrotową lub trzepaczką do uzyskania gładkości. Zanurz rybę w cieście. Smażyć ryby w frytkownicy lub na gorącym oleju, 1-2 sztuki na raz, aż powłoka będzie złotobrązowa i łatwo płatki rybne widelcem, obracając raz-około 3-4 minut.
Odcedzić gotowane ryby na papierowych ręcznikach, przenieść do innej blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku 300 stopni podczas smażenia pozostałych ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.