Ryba z frytkami
Fish and Chips to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1035 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Jeśli masz soda oczyszczona, ziemniaki russet, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Ryba Z Frytkami.
Instrukcje
2 funty filetów z plamiaka, oskórowane i pokrojone po przekątnej na paski o szerokości 1,5 cala i długości od 5 do 6 cali
Rozgrzać olej w dużym głębokim garnku na średnim ogniu. Doprowadzić olej do 325 stopni F. regulować temperaturę za pomocą termometru cukierków. Trzymaj paluszki ziemniaczane w misce z wodą, aby zapobiec brązowieniu przed smażeniem.
Wyjąć na papierowe ręczniki i dobrze wysuszyć przed włożeniem do oleju. Pracując partiami, smażyć ziemniaki, aż zostaną ugotowane i miękkie, ale nie mają koloru, około 4 do 5 minut. Upewnij się, że frytki mają dużo miejsca i delikatnie swish je wokół, jak gotują.
Usuń je z oleju i umieścić je natychmiast na papierowym ręcznikiem wyłożonym blachy do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F i podnieś temperaturę oleju do gotowania do 375 stopni F.
W średniej misce połączyć mąkę, przyprawy do owoców morza, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Zrobić dobrze w środku mieszanki mąki i delikatnie wymieszać z zimnym piwem.
Wymieszać, aż się połączy. Gdy olej zostanie podgrzany do odpowiedniej temperatury, zanurz filety rybne w mieszaninie ciasta. Obficie okryj rybę. Po dodaniu ryby do oleju zanurz około 1/3 do 1/2 fileta w oleju i pozwól, aby ciasto zaczęło się nadmuchiwać, a następnie delikatnie wsuń go do oleju. Smażyć rybę, aż będą złociste i chrupiące, około 5 minut obracając rybę w czasie gotowania. Po zakończeniu ryby wyjmij z oleju i natychmiast połóż na ręcznikach papierowych, aby zmyć nadmiar oleju. Ułóż rybę na blasze do pieczenia wyłożonej regałem chłodzącym. Trzymaj rybę w rozgrzanym piekarniku do podania. Pracuj partiami i pamiętaj, aby nie tłoczyć oleju.
Ponownie, pracując partiami, smaż frytki po raz drugi w temperaturze 375 stopni F, aż będą złote i chrupiące.
Wyjmij je z oleju, natychmiast połóż na ręcznikach papierowych i wrzuć do koszernej soli.
Przełożyć rybę na półmisek i podawać z frytkami.
Arthur Treacher byłby dumny!