Wędzona papryka z marchewką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 2G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka marchwi, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Ryba wędzona z papryką z marchewką, Marchew pieczona z wędzoną papryką, oraz Ryba po piwie z majonezem wędzono-paprykowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubij razem 1 1/2 szklanki wody,1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki kurkumy na dnie dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Połóż kolendrę, pokrojoną marchewkę, czosnek i zmiażdżone płatki czerwonej papryki (opcjonalnie) na dnie patelni. Płatki pieprzu są bardzo ostre, dodaj ostrożnie. Obróć ciepło na średnie niskie, aby powoli podgrzać wodę na dnie patelni.Podczas gdy patelnia saute jest ogrzewanie, wlać 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do dużej patelni nonstick.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Niech podgrzeje się na średnim, aż będzie gorąco i zacznie palić.Podczas podgrzewania oleju filety rybne obficie przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, a następnie posypujemy je lekką warstwą wędzonej papryki (łącznie około 1 łyżki).Gdy olej jest gorący, umieść filety rybne na patelni i zapiekaj je przez 2-3 minuty z każdej strony, aż utworzy się brązowa skorupa. Gdy obie strony ryby są smażone, użyj pary szczypiec, aby delikatnie przenieść filety rybne do patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Połóż je na wierzchu kolendry i marchewki. Podgrzej ciepło na patelni saute, aż ciecz zacznie się gotować. Zmniejszyć ciepło do medium i pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu przez 10-15 minut, fastrygowanie filety często, aż ciecz jest zmniejszona o half.In małą miskę, wymieszać ze sobą 1/3 szklanki oliwy z oliwek i 1 łyżkę wędzonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Zalać filety rybne olejem, pokrywając je równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Niech ryby gotować odkryte przez 20 minut więcej, fastrygowanie często.Ryba odbywa się, gdy ciecz jest zredukowana do około jednej czwartej tego, co było pierwotnie, ryba zmieniła kolor na czerwony, a marchewki są delikatne.Doprawić filety solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Podawać z gotowaną marchewką i sosem z patelni, przyozdobione świeżą kolendrą. Świetnie nadaje się na ryż, komosę ryżową lub kuskus!
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.