Ryba szalotka z kapustą sezamową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Scallion ryb z sezamem jarmuż spróbować. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 32G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jeśli masz imbir, kolendra, kimchi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gofry Z Sezamową Cebulką, Scallion Sesame Turkey Burger, oraz Sezam wołowina i szalotka kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na małej patelniprzez średnie ciepło.
Dodaj 1 łyżkę stołowąchopiony imbir i gotuj, mieszając, aż dofragrantu, około 1 minuty.
Przenieś imbir Doma mała miska; wymieszać w sosie sojowym, sok z cytryny, olej sezamowy i cukier. Odstawić SOS.
Linia duży kosz parowiec zbiałymi kalorii, łodygi kolendry i pokrojony Ginger. Ustaw zieleni scallion i cilantroleaves bok.
Za pomocą małego noża, score skin side offish w odstępach 1"; doprawić solą i umieścić w parowarze, skóra strona do góry. Ustaw na parze w dużym garnku wypełnionym 1" gotowanejwodą i przykryciem; ryba na parze do ugotowania przez 6-8 minut.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni overmedium-wysokie ciepło.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 1 minutę.
Dodać jarmuż, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 szklanki wody.Przykryć i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż liście będą miękkie i jasnozielone, o 2 protokół.
Wymieszać w kimchi, jeśli jest używany, i olej sezamowy; doprawićsalt i pieprz.
SOS łyżka nad rybą, top zreserved scallion greens i cilantroleaves, i służyć z kapustą sezamową.
W porcji: 320 kalorii, 17 g tłuszczu, 3 g błonnika
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris