Ryba Smażona W Sezamie
Sezam smażone ryby może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 468 kalorii, 41g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, filety z Lucjana, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Podobne przepisy to Ryba Z Sezamem, Chrupiąca ryba sezamowa, oraz Sezamowe Paluszki Rybne.
Instrukcje
Rybę osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Mąkę rozprowadzić na kawałku papieru woskowego.
Każdy filet lub całą rybę umieścić w mące i dobrze obrać obie strony. Odkurz nadmiar.
Dodać nasiona sezamu do pozostałej mąki i dobrze wymieszać.
Ustaw duży talerz lub talerz.
W dużym płytkim pojemniku ubić jajka olejem sezamowym. Każdą rybę lub filet zanurzyć w mieszaninie jajecznej, następnie w mieszance mączno-sezamowej, dobrze ją pokryć i umieścić na talerzu. Gdy wszystkie ryby są pokryte, umieść talerz w lodówce na około 10 minut.
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i ustaw go w piekarniku.
Umieść 4 płyty żaroodporne w piekarniku do ogrzania.
Wlać olej z orzeszków ziemnych do dużej ciężkiej patelni lub saute patelni na Głębokość 1/2 cala.
Podgrzać olej na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorący, ale nie będzie palił (375). Gdy powierzchnia zaczyna marszczyć, wyjmij rybę z lodówki i umieść na patelni tyle, ile zmieści się bez tłoczenia, strona ciała w dół.
Smażyć rybę 3 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Przenieś gotowane kawałki na stojak z drutu, aby zachować ciepło podczas gotowania reszty. Podziel rybę między rozgrzane talerze i zalej je gorącym sosem.
Dekoruj świeżymi gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris