Ryba smażona w piekarniku z frytkami
Przepis pieczone w piekarniku ryby i frytki mogą zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 409 kalorii, 35g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone ziemniaki, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet słodowy, można śledzić to danie główne z Ciasto Pawłowa z jagodami i śmietaną jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fish & Chips smażone w piekarniku, Frytki z ryb i parmezanu smażone w piecu, oraz Piekarnik Fish ' N ' Chips.
Instrukcje
Ułóż stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Ziemniaki pokroić w poprzek na grube ok. 1/4 cala, przełożyć do miski i wymieszać z 1 łyżką. oliwa z oliwek. Ułożyć na dużej, wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Posypać tymiankiem, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper.
Piec w dolnej części piekarnika przez 30 minut.
W międzyczasie połącz ryby i mleko w dużej misce; Odwróć ryby do płaszcza. Wymieszać mąkę kukurydzianą, chili w proszku, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz w płytkiej misce.
Dodaj 1 filet rybny i pokryj mieszanką mąki kukurydzianej.
Przelej filet na dużą płytkę i powtórz z pozostałymi filetami.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodaj 2 Łyżki. olej, wirując do patelni.
Dodać filety i gotować, aż ładnie crusted na dole, o 2 protokół; ostrożnie obrócić, a następnie przenieść patelnię do góry rack w piekarniku. Gotować na złoty i jędrny po naciśnięciu na środku, około 6 minut.
Podawać ze świeżą cytryną i octem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.