Ryba smażona w piekarniku z frytkami
Smażona w piecu ryba z frytkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 35g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, tymianek, kliny cytrynowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Spróbuj Ryba smażona w piekarniku z frytkami, Fish & Chips smażone w piekarniku, oraz Frytki z ryb i parmezanu smażone w piecu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Ziemniaki pokroić w poprzek na grube ok. 1/4 cala, przełożyć do miski i wymieszać z 1 łyżką. oliwa z oliwek. Ułożyć na dużej, wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Posypać tymiankiem, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper.
Piec w dolnej części piekarnika przez 30 minut.
W międzyczasie połącz ryby i mleko w dużej misce; Odwróć ryby do płaszcza. Wymieszać mąkę kukurydzianą, chili w proszku, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz w płytkiej misce.
Dodaj 1 filet rybny i pokryj mieszanką mąki kukurydzianej.
Przelej filet na dużą płytkę i powtórz z pozostałymi filetami.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodaj 2 Łyżki. olej, wirując do patelni.
Dodać filety i gotować, aż ładnie crusted na dole, o 2 protokół; ostrożnie obrócić, a następnie przenieść patelnię do góry rack w piekarniku. Gotować na złoty i jędrny po naciśnięciu na środku, około 6 minut.
Podawać ze świeżą cytryną i octem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.