Ryba Sheila z sosem Tequila
Ryba Sheila z sosem Tequila może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $3.93 za porcję. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 33g białka, oraz 11g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, tequilę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sheila ' s Spicy BBQ Sauce, Sheila ' s Sauteed Soft-Shell kraby z sosem z masła cytrynowego, oraz Tequila Lime Fish tacos.
Instrukcje
Połącz 1/4 łyżeczki pieprzu, pomidora i następne 4 składniki (pomidor przez tequilę) w małej misce. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Połączyć 1/4 łyżeczka pieprzu, mąka, i sól w płytkiej misce; pogłębiać ryby w mieszaninie mąki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać ryby; gotować 5 minut z jednej strony lub aż rumiane. Odwróć rybę; wierzch z mieszanką pomidorową. Wrap uchwyt patelni z folią; piec w 350 przez 15 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.