Ryba pieczona w pomidorach i bazylii
Ryba pieczona w pomidorach i bazylii to przepis bezglutenowy, pierwotny i peskatariański z 2 porcjami. Za 2,69 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 136 kalorii , 21 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . Mieszanka pomidorów śliwkowych, filetów z dorsza, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także : Grillowany bakłażan i pomidory z coulis bazyliowo-pomidorowym , Łatwy molee rybny (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) oraz Grillowana ryba z relishem z suszonych pomidorów .
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj sok z cytryny i olej.
Dodaj filety rybne i obtocz je w panierce.
Umieścić w natłuszczonej, kwadratowej formie do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Posyp bazylią, solą i pieprzem. Ułóż pomidory na wierzchu; posyp serem.
Przykryj i piecz w temperaturze 400°C przez 10–12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielać się widelcem.