Ryba Pieczona

Ryba Pieczona
Pieczona ryba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $9.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 1200 kalorii, 71g białka, oraz 80 g tłuszczu. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, bazylia, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 94% to danie jest super. Podobne przepisy to Ryba Pieczona W Całości, Ryba Pieczona, oraz Ryba Pieczona W Całości.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zacznij od przygotowania bazy warzywnej dla ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BazaBaza
RybyRyby
3
Rozgrzać 1/3 szklanki oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać bakłażan, doprawić solą i pieprzem i gotować przez 10 minut, aż po prostu zmięknie. Odstawić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
5
Dodać cukinię do patelni i gotować w ten sam sposób, aż po prostu miękkie i usunąć na talerz z bakłażanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj do patelni, rozbite anchois, cebulę, czosnek i koper włoski. Gotować przez 5 do 7 minut, aż karmelizowane następnie dodać pomidory i koncentrat pomidorowy i gotować przez kolejne 5 minut, aż zwiędną. Doprawić solą i pieprzem, dodać płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
SardeleSardele
PomidorPomidor
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Połącz wszystkie warzywa razem w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Teraz przygotuj rybę. Pobierz sprzedawcę ryb, aby przygotować kawałek ogona ryby, aby była oczyszczona i pozbawiona kości i gotowa do pracy po powrocie do domu. Zacznij od pionowego punktowania ryb w 4 miejscach, skóra do góry tak, aby kawałki przebijały skórę i odsłaniały miąższ. Przygotować masło złożone bazylii przez siekanie połowy bazylii i mieszanie go z masłem w temperaturze pokojowej, aż dobrze połączone. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazyliaBazylia
RybyRyby
9
Kawałek ryby doprawiamy solą i pieprzem, a wierzch ryby posmarujemy masłem bazyliowym, a następnie bierzemy całą rybę i przekładamy na tacę do pieczenia i układamy na łóżku z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
RybyRyby
MasłoMasło
BazyliaBazylia
10
Posypać maślaną rybę mieszaniną okruchów chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
RybyRyby
11
Umieść w gorącym piekarniku i piecz przez 12 do 15 minut na średnio rzadkie, a następnie zakończ pod brojlerem przez 2 minuty, aby chrupiącą skórę. Nie gotuj, w przeciwnym razie ryba będzie sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Aby podawać, porcję ryby wzdłuż znaków punktowych, podawać z gałką warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby
13
Włóż chleb, zioła, czosnek i 1/3 szklanki oliwy z oliwek do robota kuchennego i pulsuj, aż uzyskasz konsystencję grubej bułki tartej. Powinny być żywe zielone z oliwy z oliwek i ziół. Dobrze przyprawić solą i pieprzem i tosty na średnim ogniu w dużej patelni saute, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka TartaGruba Bułka Tarta
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
ChlebChleb
ZiołaZioła
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia74
Magazyn