Ryba Pekińska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ryby pekińskiej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 241 kalorii, 27g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.72 za porcję. Mieszanka sosu hoisin, marchew, piernik i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kaczka Po Pekińsku, Krewetki Pekińskie, oraz Kaczka Po Pekińsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1/2 szklanki wody, sos hoisin, czosnek, piernik, sos sojowy, ocet i 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej.
Pokrój rybę na kawałki 3/4 cala.
Wymieszać 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej i sherry w średniej szklanej lub plastikowej misce. Mieszaj rybę do momentu, aż będzie pokryta.
Spray nonstick wok lub 12-calowa patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodać 1/2 łyżeczki oleju; obrócić wok do strony powłoki.
Dodaj rybę; smażyć około 2 1/2 minuty lub aż ryba płatki łatwo widelcem.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki oleju do woka.
Dodać brokuły, marchew, paprykę, cebulę i 2 łyżki wody. Przykryć i gotować 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie (dodać wodę, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu).
Mieszać w mieszaninie sos hoisin; gotować i mieszać aż zgęstnieje. Wymieszać rybę; podgrzać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.