Ryba Marynowana Sojowo
Marynowane w soi ryby mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 229 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka anyżu gwiazdkowego, cukru, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ryba Marynowana W Bazylii, Ryby Marynowane Miso, oraz Marynowane Szaszłyki Rybne.
Instrukcje
Wymieszaj zieloną cebulę, imbir, 1 łyżkę wina ryżowego, 1 łyżkę oleju i sos sojowy w szklanym naczyniu do pieczenia 11x7x2-cala.
Dodaj rybę i obróć do płaszcza.
Marynować 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Pierwsze 6 składników zagotować w dużym rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest lekko zagęszczony i zredukowany do 1/3 szklanki, o 4 protokół.
SOS anyżowy zdjąć z ognia i ostudzić.
Usuń rybę z marynaty i umieść na kilku warstwach ręczników papierowych, aby osuszyć; rezerwy marynaty. Osusz rybę.
Podgrzać płaski wok o średnicy 14 cali na dużym ogniu, aż kropla wody dodana do wok odparuje przy kontakcie.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do woka, następnie kawałki ryby, równomiernie rozłożone. Przykryć i gotować 30 sekund. Odkryj i poluzuj kawałki ryb metalową szpatułką. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować 1 minutę. Obrócić kawałki ryb; gotować 1 minutę.
Dodaj pozostałe 2 łyżki wina ryżowego i zarezerwowaną marynatę z ryb. Przykryć i gotować 1 minutę.
Usuń wok z ognia; pozostaw ryby przykryte, aż po prostu nieprzejrzyste w środku, około 1 minuty. Za pomocą metalowej szpatułki przenieś ryby i sos z woka na talerz.
Skropić sosem anyżowym. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 6 godzin wcześniej. Przykryć rybę i schłodzić. Przykryć pozostały sos anyżowy i odstawić do temperatury pokojowej.
Łyżka dodatkowego sosu z anyżu gwiazdkowego nad rybą; posypać zieloną cebulką i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.