Ryżowy pilaf ze szpinakiem i serem feta, pokrojony stek z sosem oregano i pieczone pomidory z pietruszką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj szpinak-ryż pilaw, pokrojony stek z sosem oregano i pieczone pomidory z pietruszką. Ten przepis daje 6 porcji z 872 kaloriami , 47 g białka i 38 g tłuszczu każda. Za 4,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny na Walentynki . Mieszanka płaskiej pietruszki, papryczki chili, pomidorów śliwkowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest dobre. Bardzo podobne do tego przepisu są kromki bagietki z masłem anchois, szczypiorkiem i rzodkiewką , smażona wieprzowina w plastrach z młodym imbirem i szczypiorkiem - polecane w grupie oraz gorące plastry wołowiny .
Instrukcje
Rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek extra vergine i 2 łyżki masła na średnim ogniu w rondlu z ciasno dopasowaną pokrywką. Do roztopionego masła dodaj orzo i lekko podpraż.
Dodaj cebulę i gotuj, aż zmięknie, 5 minut. Wymieszaj z ryżem i 1 1/2 szklanki bulionu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Rozgrzej brojler.
Dodaj resztę bulionu wraz ze szpinakiem do robota kuchennego i zmiksuj na drobne kawałki. Wymieszaj szpinak z ryżem i dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przykryj, wyłącz ogień i odstaw na kolejne 2 minuty. Rozdrobnij ryż widelcem i wmieszaj fetę.
Pomidory: Przekrojone na połówki pomidory dopraw solą i pieprzem, a następnie posyp natką pietruszki.
Skrop pomidory obficie oliwą z oliwek extra vergine i grilluj przez 3 do 4 minut. Odstaw mięso na chwilę, a następnie pokrój je bardzo cienko w poprzek włókien.
Podawaj pokrojony stek z ryżem, łyżką sosu na wierzchu i 2 połówkami pomidora na osobę.
Rozgrzej żeliwną patelnię grillową lub patelnię grillową na średnio-wysokim ogniu. Posmaruj steki z antrykotu oliwą z oliwek extra vergine i dopraw obficie solą i pieprzem. Gdy grill jest bardzo gorący, smaż mięso przez 10 do 12 minut, aby uzyskać średnio wysmażone lub 15 minut, aby uzyskać średnio wysmażone, od czasu do czasu obracając. Gdy mięso będzie smażone przez około 5 minut, zacznij gotować sos w małym rondelku na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine, czosnek, szalotkę, papryczkę chili i oregano. Mieszaj przez 2 do 3 minut, a następnie dodaj masło. Gdy masło się rozpuści, dodaj sok z cytryny i zdejmij z ognia.