Ryż Meksykański
Meksykański ryż może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, pieprz jalapeno, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chipotle Mexican Grill ryż Basmati-znany ze świeżo przygotowanego jedzenia Tex Mex, ich ryż jest najbardziej pożądany, Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), oraz Ryż Meksykański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć ryż w misce z gorącą wodą, około 5 minut.
Odcedzić, spłukać i wstrząsnąć do sucha.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj ryż i tosty, mieszając, 8 do 10 protokół. W międzyczasie przecier czosnek, cebulę i pomidory w blenderze.
Dodać do ryżu i gotować do wchłonięcia, o 3 protokół.
Dodaj 3 1/2 szklanki wody, jalapeno i szczypta soli; przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ryż będzie miękki, o 10 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia. Odkryj i umieść czysty ręcznik na ryżu, a następnie ponownie przykryć i odstawić 15 minut. Puch ryżu widelcem; podawać z jalapeno, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.