Ryż cały i soczewica (Majadara)
Cały ryż i soczewica (Majadara) jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. 108 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz cebulę, mielony cynamon, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, Soczewica i ryż, oraz Soczewica i ryż.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula zmięknie, 5 do 7 protokół.
Dodać imbir i mieszać, aż pachnący, 1 minutę.
Dodaj brązowy ryż i wymieszaj, aby pokryć ryż olejem.
Wymieszać soczewicę, kminek, sól, czarny pieprz i cynamon do mieszanki ryżu; przykryć wodą.
Umieść pokrywkę na garnku i gotuj na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka, a ryż wchłonie wodę, około 45 minut.