Rustykalny Włoski Kurczak I Ryż
Przepis rustykalny włoski kurczak & ryż jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy ryż, cukinia, papryka i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Rustykalny Włoski Crock Pot Kurczak, Rustykalny włoski "sos" z cukinii z Penne i kiełbasą z kurczaka, oraz Rustykalne Włoskie Minestrone.
Instrukcje
Podgrzać 2 Łyżki. dressing w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 do 7 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (165F).
Usuń kurczaka z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj pozostały dressing i warzywa na patelni; gotować 3 do 5 min. lub aż warzywa będą chrupiące-delikatne, często mieszając. Wymieszać z sosem makaronowym; gotować 1 min. lub aż do ogrzania, często mieszając.
Łyżka ryżu na talerz; top z kurczaka, sos i sery.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.