Rustykalny gulasz z kurczaka z pomidorami, oliwkami i czerwonym winem

Rustykalny gulasz z kurczaka z pomidorami, oliwkami i czerwonym winem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj rustykalnego gulaszu z kurczaka z pomidorami, oliwkami i czerwonym winem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu. Jeśli masz kapary, liście bazylii, udka z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 331 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosty gulasz z kurczaka z pomidorami i oliwkami, Kubańskie Picadillo: mielony gulasz wołowy z pomidorami oliwki i rodzynki, oraz Rustykalny gulasz z kapusty i kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodać kurczaka i gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane z jednej strony, o 4 protokół. Wymieszać i kontynuować gotowanie, aż lekko rumiane na pozostałych stronach, o 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Przenieść na talerz.
5
Dodaj cebulę do garnka i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodaj czarne oliwki, zielone oliwki i kapary i gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które LubiszPosiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
7
Dodaj pomidory, czerwone wino, liście laurowe i bazylia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Dodać 1 łyżeczkę soli i doprawić pieprzem. Powrót kurczaka do garnka i przynieść na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Przykryć garnek i przenieść do piekarnika. Gotować, aż kurczak będzie całkowicie miękki, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Zdejmij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez 15 minut, aby lekko zmniejszyć płyn do gotowania. Bazylia należy wyrzucić. Doprawić do smaku większą ilością soli i pieprzu. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki lub bazylii, zastrzegając niektóre do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
11
Podawać z ryżem lub schłodzić i przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni. Podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn