Rustykalne Batony Orzechowe
Rustykalne batony orzechowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 104 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 64. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, prażone orzechy nerkowca, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Listwy mocujące daty i nakrętki, Batoniki do żucia z owocami i orzechami, oraz Rustykalne Batony Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. masło 13-przez 9-calową patelnię do pieczenia (2 cale głębokości) i linia z 2 krzyżujących arkuszy folii, pozostawiając 2-calowy zwis ze wszystkich stron. Folia maślana.
Ubić razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, a następnie wymieszać z masłem opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsować w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z grudkami masła wielkości grochu.
Dodaj jajko i mieszaj widelcem (lub pulsem), aż piłka zacznie się formować.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu. Zbierz ciasto razem ze skrobakiem.
Naciśnij ciasto równomiernie na dnie (ale nie na boki) do pieczenia i piec, aż krawędzie są złote i zacząć odciągać od boków patelni, 15 do 25 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku, około 40 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. migdały tosty i orzechy laskowe na oddzielnych stronach płytkiej patelni do pieczenia, aż pachnące i złociste W Środku, 8 do 10 minut. Rub orzechy laskowe w ręczniku kuchennym, aby usunąć luźne Skórki (niektóre skórki mogą pozostać).
Zwiększyć temperaturę pieca do 191°.
Przynieś miód, brązowy cukier i sól do wrzenia w 3-do 4-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotuj, bez mieszania, 2 minuty.
Dodać masło i śmietanę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wyjąć z ognia i wymieszać wszystkie orzechy, aż będą pokryte.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie na skorupie i piec, aż polewa jest karmelizowany i bulgotanie, 15 do 25 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. Deser wyjąć z patelni za pomocą zwisu foliowego i pokroić na 64 batony. Obrać paski z folii.
Nakrętki trzymać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.