Rustykalna tarta Śliwkowo-migdałowa
Ten przepis służy 10 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Jeśli masz częściowo odtłuszczony ser ricotta, żółtko, śliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Rustykalna Tarta Śliwkowa, Rustykalna Tarta Śliwkowa, oraz Rustykalna tarta Śliwkowo-portowa.
Instrukcje
Pokryć dużą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Mąkę, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól połączyć w maszynce.
Dodać ricottę i kolejne 4 składniki (przez waniliowy); pulsować, aż mieszanina zacznie tworzyć kulkę. Nie przerabiaj. Kształt na dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce 2 godziny lub na noc.
Ciasto ułożyć na lekko posypanym mąką papierze woskowym. Top z innym arkuszem; rozwiń do 10-calowego koła.
Usuń papier woskowy i przenieś ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Złóż krawędzie, aby uzyskać obręcz 1/2 cala.
Piec przez 10 minut w środku piekarnika.
Wyjąć z piekarnika i umyć wierzch białkiem. Zaczynając od zewnętrznej krawędzi i pracując w kierunku środka, ułóż plastry śliwki w coraz mniejsze koła, aż skorupa zostanie pokryta.
2 łyżki cukru równomiernie posypać śliwkami i piec 25 minut. Wierzch z migdałami i pozostałą 1 łyżką cukru, i piec przez 10 minut dłużej lub aż skórka będzie złoty kolor i śliwki zmiękną.
Wyjąć tartę z piekarnika i ostudzić przez co najmniej 5 minut.
Pokroić w kliny i podawać.