Rustykalna Tarta Śliwkowa
Rustykalna Śliwkowa tarta może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.28 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka jajek, cukru, śliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Rustykalna Tarta Śliwkowa, Rustykalna Tarta Śliwkowa, oraz Rustykalna tarta Śliwkowo-portowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blacha do pieczenia wyłożyć papierem do pergaminu; pokryć papierem do pieczenia sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszać śliwki i kolejne 4 składniki.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozwiń piecrust na przygotowanej blasze do pieczenia.
Spuścić mieszankę śliwkową, zastrzegając płyn. Śliwki wrzucić do mąki.
Kopiec śliwek w centrum piecrust, pozostawiając 3-calową granicę. Fold piecrust granicy w górę i na śliwki, plisowanie jak iść, pozostawiając otwór o 5 cali szerokości w centrum.
Wymieszać razem jajko i 1 łyżkę. woda.
Pędzel piecrust mieszaniną jaj i posypać 1 łyżką. cukier.
Piec w 350 przez 45 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest złoty. Ostrożnie przenieść tartę na pergaminie do stojaka z drutu; ostudzić 20 minut.
W międzyczasie doprowadzić reserved plum liquid do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Szczotka lub mżawka 1 do 2 łyżek. gorący płyn śliwkowy nad odsłoniętymi owocami w środku tarty.
Podawać natychmiast z pozostałym syropem śliwkowym i, w razie potrzeby, słodką śmietaną.
Słodka śmietana: wymieszać 1/2 szklanki kwaśnej śmietany i 2 łyżeczki. brązowy cukier. Przykryć i schłodzić 2 godziny przed podaniem. Wymieszać tuż przed podaniem.
Tarta brzoskwiniowo-nektarynowa: białe brzoskwinie nie będą działać tak dobrze w tej tarcie ze względu na ich delikatną konsystencję. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 3/4 lb. obrane nektaryny i 3/4 lb. obrane brzoskwinie do śliwek i przetwory brzoskwiniowe do konfitur śliwkowych.
Tarta morelowo-migdałowa: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując świeże morele śliwkami i konfitury morelowe konfiturami śliwkowymi. Pomiń ziele angielskie.
Świeża tarta Wiśniowa: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 1 1/2 lb. wiśnie świeże, pestkowe, do śliwek i konfitury wiśniowe do konfitur śliwkowych.