Rustykalna Tarta Jagodowa
Rustykalna tarta Jagodowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Rustykalna Tarta Brzoskwiniowo-Jagodowa, Rustykalna Tarta Nektarynowo-Jagodowa, oraz Rustykalna Płaska Tarta Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól ubić w średniej misce.
Dodać masło i wrzucić do powłoki. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój masło na suche składniki, aż zostanie zredukowane do kawałków wielkości grochu, około 5 minut.
Skropić 5 łyżkami lodowatej wody i wymieszać, aż ciasto się połączy, uważając, aby go nie przepracować. (
Rozgrzej piekarnik do 204° i umieść stojak na środku.
Umieść blachę do pieczenia na stojaku, gdy piekarnik się nagrzewa. Napełnij małą miskę wodą i odstaw na bok.
Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie, około 5 minut.
Wytnij 1 (14-calowy) kawałek pergaminu.
Umieść go na powierzchni roboczej i lekko odkurz mąką.
Wyjmij ciasto z folii, umieść je na pergaminie i lekko odkurz mąką. Równomiernie rozwałkować ciasto w 12-calowe koło, naprawiając wszelkie pęknięcia wokół krawędzi.
Przenieść ciasto i pergamin do drugiego blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce do firmy, o 20 protokół.Gdy ciasto jest gotowe, umieść cukier, skrobię kukurydzianą, skórkę cytrynową i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Dodać jagody i sok z cytryny i delikatnie złożyć, aby pokryć jagody.Ułóż jagody na środku ciasta, pozostawiając granicę 2-1 / 2 cala. Złóż brzegi ciasta na jagody, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni między zagięciem ciasta a krawędzią nadzienia. Pleat ciasta o co 2 cale, jak idziesz, i naprawić wszelkie Rozdarcia (upewnij się, aby uszczelnić wszelkie otwory w cieście, lub soki ucieknie i spalić podczas pieczenia tarta). Delikatnie przesunąć borówki w dół, aby lekko spłaszczyć.
Delikatnie posmaruj krawędź ciasta wodą i posyp ją gruboziarnistym cukrem, jeśli używasz.
Wyjmij gorącą blachę do pieczenia z piekarnika i przenieś na nią tartę i pergamin.
Piec, aż ciasto będzie złote, a soki jagodowe będą bulgotać, około 35 do 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i niech tarta ostygnie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu na około 10 protokół.
Usuń tart i pergamin z blachy do pieczenia i zwrócić je do stojaka drutu do ostygnięcia, o 20 protokół. Przed podaniem usuń pergamin.