Rustykalna Tarta Jabłkowo-Żurawinowa
Need a deser wegetariański? Rustykalna tarta jabłkowo-żurawinowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz piecrusts, brandy, orzechy włoskie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Rustykalna Tarta Żurawinowa Z Jabłkami, Rustykalna Tarta Żurawinowa, oraz Rustykalna tarta morelowo-żurawinowa.
Instrukcje
Rozmrozić jabłka w kuchence mikrofalowej przy średniej (50% mocy) 6 do 7 minut.
Mikrofalówka żurawiny, brandy, i 2 łyżki wody w dużej szklanej misce na wysokości 2 1/2 minuty; wymieszać w escaloped jabłka.
Dodaj 1/4 szklanki brązowego cukru i 3 łyżki mąki, mieszając, aby zmiksować. Odstawić.
Połączyć pozostałe 1/3 szklanki mąki i 1/3 szklanki brązowego cukru w misce; pokroić w maśle z blenderem do ciasta, aż kruchy. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Rozłóż kawałki; układaj na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Łyżka mieszanki jabłkowej w środku ciasta, pozostawiając 3-calową granicę.
Posypać mieszanką orzecha włoskiego. Podnieś krawędzie ciasta i przeciągnij mieszankę jabłek, pozostawiając 9-calowy okrąg owoców w środku. Naciśnij fałdy delikatnie, aby zabezpieczyć.
Piec w temperaturze 400 na dolnej półce piekarnika przez 30 minut.
* Można zastąpić koncentrat soku jabłkowego 6 łyżkami stołowymi.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Ocean Spray Craisins słodzonej suszonej żurawiny.