Rustykalna tarta jabłkowo-karmelowa
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lakto ovo? Rustykalna tarta jabłkowo-karmelowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 1 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 40 centów za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Halloween. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przygotowało 13 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Mieszanka mielonego cynamonu, wody, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał możliwy do poprawy wynik łyżkowy wynoszący 9%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Rustykalna tarta jabłkowa, Rustykalna tarta jabłkowa i Rustykalna tarta jabłkowa.
Instrukcje
W dużej misce połącz mąkę, cukier i sól; pokroić na masło, aż się rozpadnie. Stopniowo dodawaj wodę i wanilię, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 30 minut lub do czasu, aż będzie można je łatwo obsłużyć.
Rozgrzej piekarnik do 400°. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 10-calowy placek. koło.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Połączyć składniki nadzienia; Nakładać łyżką na ciasto tak, aby zachować odstęp 2 cali od krawędzi. Zawiń brzegi ciasta nad nadzieniem, pozostawiając środek odkryty.
Połącz cukier i cynamon; posypać nadzieniem.
Piec 25-30 minut lub do momentu, aż skórka będzie złocista, a nadzienie musujące. Używając papieru pergaminowego, zsuń tartę na metalową kratkę.
Posmaruj polewą karmelową.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.