Rustykalna Tarta Gruszkowa
Rustykalna tarta gruszkowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 363 kalorie, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Rustykalna Tarta Gruszkowa, Rustykalna Tarta Gruszkowa, oraz Rustykalna Tarta Gruszkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym drobno zmiel 1 łyżkę migdałów, 1 łyżkę mąki i 2 łyżeczki cukru.
W robocie kuchennym lub innej misce, połączyć 2 szklanki mąki i 1/4 szklanki cukru.
Dodać 3/4 szklanki masła, pokroić na małe kawałki. Wirować lub pocierać palcami, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodaj 1/4 szklanki wody; wirować lub mieszać widelcem tylko do momentu, gdy ciasto trzyma się razem. Wkleić ciasto na płaski dysk.
Na lekko posypanej mąką desce rozwałkuj ciasto na okrągłą okrągłą o szerokości 15 cali, o grubości około 1/8 cala. Przesuń na 14-przez 17-calowy blachy do pieczenia; naciśnij łzy z powrotem razem.
Posypać mieszaniną migdałów na ciasto, pozostawiając około 3-calowy obręcz.
Obrać, rdzeń i pokroić gruszki w plasterki 1/4 cala. Starannie nakładają się plasterki gruszki na ciasto, aby pokryć mieszankę migdałów, pozostawiając 3-calową obręcz. Podnieś krawędź i połóż na gruszkach, składając starannie, aby włączyć nadmiar ciasta.
Na gruszki posypać 2 łyżeczki cukru i pozostałe migdały.
Roztopić 1 łyżkę masła (na małej patelni na bezpośrednim ogniu lub w bezpiecznej dla mikrofalówki misce w kuchence mikrofalowej).
Obrzeże ciasta posmarować masłem i posypać 1 łyżeczką cukru.
Piec na środkowej półce w piekarniku 400, aż ciasto będzie złociste, około 40 minut.
Pokroić w kliny i podawać na gorąco, ciepło lub chłodno.