Rustykalna tarta brzoskwiniowa z ciastem migdałowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj rustykalnej przyprawionej tarty brzoskwiniowej z ciastem migdałowym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 304 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt migdałowy, wodę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rustykalna Tarta Brzoskwiniowa, Rustykalna Tarta Brzoskwiniowa, oraz Rustykalna tarta brzoskwiniowo-imbirowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać migdały: Rozgrzej piekarnik do 30
Rozproszyć migdały w jednej warstwie na blasze do pieczenia i piec, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
Zrobić ciasto: migdały przetwarzać w blenderze lub robocie kuchennym, aż drobno posiekane.
Dodać mąkę, cukier granulowany, sól i pulsować do połączenia.
Dodać masło i pulsować, aż będzie przypominał mały groszek.
Dodaj lodowatą wodę, 1 łyżkę na raz i ekstrakt migdałowy, i proces tylko do momentu, gdy ciasto się połączy i utworzy kulkę wokół ostrzy. (Nie przeprocesuj.)
Wyjąć ciasto z procesora, owinąć w folię i schłodzić co najmniej 30 minut lub przez noc (lub zamrozić do 2 miesięcy).
Umieść regał w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 37
Umieścić plastry brzoskwini w dużej misce. W małej misce, wymieszać razem cukier granulowany, skrobia kukurydziana, i cynamon, aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszaninę cukru do brzoskwiń, delikatnie mieszając.
Obróć ciasto na mąkę lub powierzchnię ciasta i zwinąć w 16-calowe koło za pomocą mąki wałka do ciasta. Złóż go na pół, przenieś do nieczystej 10-calowej patelni żeliwnej i delikatnie rozłóż ciasto, dopasowując je do dna patelni i pozwalając nadmiar ciasta zawiesić nad krawędzią. (Nie trudź się przycinać doughany nierówności dodaje do rustykalnej jakości tarty.)
Mieszankę brzoskwiniową łyżka do ciasta, umieszczając ją w środku. Delikatnie złóż krawędzie ciasta wokół nadzienia, nakładając je w miękkie fałdy. Uważaj, aby ciasto nie rozerwało się wokół krawędzi tarty lub soki uciekły podczas pieczenia.
Jajko i wodę ubić w małej misce.
Umyć jajko na cieście i posypać cukrem turbinado.
Piec, aż ciasto będzie złoty kolor i owoce są gorące i bąbelkowe, 35 do 40 minut.
Ostudzić na 1 godzinę, aby ustawić soki i podawać ciepłe