Rustykalna Gruszka i orzech laskowy Crostata
Rustykalna Gruszka i orzech laskowy Crostata może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka galaretki jabłkowej, jajko, orzechy laskowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy to Gruszka, czekolada i orzech laskowy Crostata, Rustykalne Jabłkowe Crostata, oraz Rustykalna Szarlotka Crostata.
Instrukcje
Orzechy laskowe rozłożyć na talerzu.
Piec przez 12 do 14 minut, lub do lekko tosty.
Przełożyć do ręcznika kuchennego i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie energicznie pocierać orzechy, aby usunąć skórki.
W robocie kuchennym pulsuj połowę orzechów laskowych, aż drobno posiekasz.
Dodać 2 szklanki mąki, 3 łyżki cukru i soli i proces, aż orzechy są drobno zmielone.
Dodać wszystko oprócz 2 łyżek masła i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Żółtko ubić w lodowatej wodzie, dodać do procesora i pulsować, aż ciasto się połączy. Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i wkleić na 1-calowy krążek o grubości. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
W maszynce połączyć pozostałą połowę orzechów laskowych z pozostałymi 2 łyżkami mąki i 1/4 szklanki cukru i proces do drobno zmielone.
Dodać pozostałe 2 łyżki masła i białka jajka i proces, aż nadzienie jest gładka i kremowa.
Na powierzchni roboczej lekko nakładają się dwie 18-calowe arkusze papieru woskowego. Lekko posmaruj krążek ciasta i ustaw go na środku papieru woskowego.
Ciasto rozwałkować do 16-calowej rundy. Delikatnie obrócić ciasto na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia i odkleić papier woskowy.
Rozprowadzić nadzienie z orzechów laskowych na cieście w granicach 2 cali od krawędzi. Ułóż gruszki na nadzieniu w koncentrycznych kręgach, nakładając je lekko. Złożyć krawędź ciasta do góry i na gruszki, zaciskając ozdobnie. Crostata przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Piec crostatę na środku piekarnika przez 1 1/2 godziny, lub do momentu, gdy gruszki będą miękkie, a skórka będzie złota. Rozgrzej brojlery. Przykryć skórkę crostata z paskami folii i dusić, aż gruszki są rumiane w miejscach, 2 do 3 protokół. Przesuń crostata z pergaminem na stojaku do ostygnięcia.
Umyć gruszki i skórkę roztopioną galaretką jabłkową i ostudzić do temperatury pokojowej.
Pokroić w kliny i podawać.
Dodać do przodu: ciasto można przechowywać w lodówce do 3 dni. Crostata może być pieczona wcześniej w ciągu dnia.
Podawać z: Crme frache lub bitą śmietaną.