Runda 2: Cajun Dirty Rice

Runda 2: Cajun Dirty Rice
Runda 2: brudny ryż Cajun może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 2342 kalorie, 110g białka, oraz 59G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól i pieprz, przyprawy cajun, pieprz cayenne, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Spróbuj Cajun Dirty Rice, Cajun Dirty Rice, oraz A la Cajun dirty rice dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać płatki czerwonej papryki, i niech zaparzać w oleju przez 15 do 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cienki-Cienki-
3
Dodaj resztki białego ryżu, płatkowany filet z suma, smażone warzywa, przyprawa Cajun, i fasola. Wymieszać, aby połączyć i gotować, aż mieszanina zostanie podgrzana przez, o 3 protokół. Smak i doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Filety Z SumaFilety Z Suma
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Ryż BiałyRyż Biały
4
Przełożyć na półmisek i podawać.
5
W dużym garnku, doprowadzić 5 1/4 szklanki wody do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj ryż, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie całą wodę i jest lekki i puszysty, o 15 do 20 protokół. Reserve 3 szklanki gotowanego ryżu dla rundy 2 przepis: Cajun Dirty Rice.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Przełożyć ryż do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj 2 łyżki oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać seler, zielony pieprz, cebula, czosnek, i doprawić solą, pieprz i pieprz cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Saute aż lekko przetargu o 5 protokół.
11
Dodaj świeży sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki i gotuj przez kolejną minutę. Rezerwa 1 szklanka smażonych warzyw dla rundy 2 przepis: Cajun Dirty Rice.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
12
Warzywa przełożyć do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Podczas gdy warzywa sauteing, podgrzać patelnię żeliwną lub patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Posmaruj suma pozostałym olejem rzepakowym, a następnie posyp obie strony przyprawą Cajun.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
SumSum
15
Umieścić suma na gorącej patelni i gotować, o 2 do 3 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Sum ułożyć na półmisku i podawać z ryżem i podsmażonymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
SumSum
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Można spróbować D ' Alfonso-Curran Albarino. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
D ' Alfonso-Curran Albarino
D ' Alfonso-Curran Albarino
Nuty podniebienia czyste i wyraziste, ta hiszpańska biała odmiana prezentuje dojrzałą gruszkę, melon i wiciokrzew z nutami marcepanu i cynamonu. Pięknie zorganizowany z bogatą teksturą i jędrnymi taninami, ten Albariño jest doskonale zrównoważony, choć jego długie, ostre wykończenie. Połącz z ostrygami, świeżymi krabami lub krewetkami, małżami gotowanymi na parze, grillowaną rybą, sałatką z buraków i burraty, risotto, sushi i ceviche.
TrudnośćNormalny
Gotowe W9 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn