Rumieniąca się zupa krabowa z akcentem

Rumieniąca się zupa krabowa z akcentem
Rumieniąca się zupa krabowa z akcentem jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 12g białka, oraz 43g tłuszczu. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazę krabową, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 16 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Zupa cebulowo-pomidorowa truskawkowa, gorąca lub schłodzona, Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, oraz Zupa z czerwonej soczewicy ... z akcentem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 440 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połowę 18 pomidorów winogronowych. W naczyniu do pieczenia wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Do tego dodać paprykę bananową i 1/2 pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Kurczaka Każde)Skrzydełka Kurczaka Każde)
Pokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na NocPokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na Noc
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Wymieszać, aby pokryć wszystko olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
4
Posypać 1/4 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
5
Piec w piekarniku (najlepiej w piecu konwekcyjnym), aż zaczną brązowieć (około 15 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
W garnku rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dodać 1/3 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli, 1/4 łyżeczki soli morskiej, naturalnego brązowego cukru, 1/4 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki, 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu. Wymieszać na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj pozostałe całe pomidory i mieszaj, aż skórki pomidorów zaczną się łuszczyć (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
8
Całą zawartość tego garnka wlać do blendera. Do tego dodać kolendrę, pieczoną mieszankę pomidorów i bulion z kurczaka. Zmiksować na gładką masę (około 15 do 20 sekund).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Wlać całą zawartość do garnka, dodać 6 uncji soku warzywnego, doprowadzić prawie do wrzenia i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
W średniej misce ubić jajko, aż wytworzy lekką pianę i ubić sok z cytryny. Do tego dodać pozostałe 6 uncji soku warzywnego i pokonać ponownie. Powoli wymieszać w 1 szklance gorącej zupy. Zdjąć zupę z ognia i powoli wymieszać tę mieszaninę z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
11
Dodać 2 łyżki ciężkiej śmietany i mieszać na średnim ogniu, aż zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
12
Zdjąć z ognia.
13
Na patelni dodać 6 łyżek masła, roztopić masło na średnim ogniu, dodać 2/3 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Podsmażyć przez około minutę, a następnie dodać 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu. Kontynuuj smażenie, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta. Następnie dodać przyprawę do gotowania kraba i śmietanę sherry. Włącz podgrzewać, aż mieszanina dojdzie do pęcherzyka, a następnie obniżyć do średniego ciepła i mieszać, aż zacznie zagęszczać się do prawie lekkiej konsystencji syropu. Po zagęszczeniu dodaj podstawę kraba i upewnij się, że jest dobrze włączona. Następnie dodać 2/3 szklanki ciężkiej śmietany do ubijania mieszać na średnim lub wysokim ogniu, aż zacznie bąbelkować. Następnie dodaj 1 szklankę mięsa krabowego i dobrze wymieszaj, gdy dojdzie do pęcherzyka ponownie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Przyprawa Do Gotowania KrabówPrzyprawa Do Gotowania Krabów
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cream SherryCream Sherry
KrabKrab
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1
Dodaj 1/2 szklanki zupy pomidorowej do miski, do tego dodać 2/3 szklanki zupy krabowej, 1 łyżka świeżo startego parmezanu. I 1/4 łyżeczki czerwonego kawioru rybnego i dobrze wymieszać. Łyżka zupy krabowej w środku
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
KawiorKawior
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Na wierzchu zetrzeć parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3
Dodać świeżo zmielony czarny pieprz do smaku i podawać
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Lubię dekorować niebieskimi pazurami kraba smażonymi w maśle i śmietanie sherry i albo kawiorem. Kiedy w sezonie lubię używać świeżej ikry krabowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cream SherryCream Sherry
KrabKrab
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
KawiorKawior

Składniki

2smallssłodka papryka bananowa, sadzona i ćwiartowanasłodka papryka bananowa, sadzona i ćwiartowana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonaturalny brązowy cukiernaturalny brązowy cukier1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania1warzywo (np. szpinak)crab basecrab base0warzywo (np. szpinak)przyprawa do gotowania krabów (polecane: Old Bay)przyprawa do gotowania krabów (polecane: Old Bay)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewysokiej jakości sherry śmietankowe (słodkie)wysokiej jakości sherry śmietankowe (słodkie)1(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę2warzywo (np. szpinak)czerwony kawior rybny, przepłukany i napiętyczerwony kawior rybny, przepłukany i napięty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany567papryka habaneroekstra słodkie pomidory winogronowe, podzieloneekstra słodkie pomidory winogronowe, podzielone2warzywo (np. szpinak)pieprz czarny grubo zmielony, podzielonypieprz czarny grubo zmielony, podzielony1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia0mała cytryna, soczysta (omała cytryna, soczysta (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży grudka niebieski Krab (na parze lub gotowane)świeży grudka niebieski Krab (na parze lub gotowane)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobrej jakości starty parmezandobrej jakości starty parmezan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1warzywo (np. szpinak)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku6Spód: okruszki z herbatników grahammasło solone na słodkomasło solone na słodko340papryka habanerosok warzywny (zalecane: V-8)sok warzywny (zalecane: V-8)

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn