Rumieniąca się zupa krabowa z akcentem

Rumieniąca się zupa krabowa z akcentem
Rumieniąca się zupa krabowa z akcentem jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 12g białka, oraz 43g tłuszczu. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazę krabową, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 16 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Podobne przepisy to Zupa cebulowo-pomidorowa truskawkowa, gorąca lub schłodzona, Toskańska zupa z białej fasoli z brokułami Rabe – zupełnie inny Twist na zupie jarzynowej, oraz Zupa z czerwonej soczewicy ... z akcentem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 440 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połowę 18 pomidorów winogronowych. W naczyniu do pieczenia wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Do tego dodać paprykę bananową i 1/2 pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Kurczaka Każde)Skrzydełka Kurczaka Każde)
Pokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na NocPokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na Noc
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Wymieszać, aby pokryć wszystko olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Posypać 1/4 łyżeczki soli morskiej i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5
Piec w piekarniku (najlepiej w piecu konwekcyjnym), aż zaczną brązowieć (około 15 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
W garnku rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dodać 1/3 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli, 1/4 łyżeczki soli morskiej, naturalnego brązowego cukru, 1/4 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki, 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu. Wymieszać na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodaj pozostałe całe pomidory i mieszaj, aż skórki pomidorów zaczną się łuszczyć (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
Całą zawartość tego garnka wlać do blendera. Do tego dodać kolendrę, pieczoną mieszankę pomidorów i bulion z kurczaka. Zmiksować na gładką masę (około 15 do 20 sekund).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Wlać całą zawartość do garnka, dodać 6 uncji soku warzywnego, doprowadzić prawie do wrzenia i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
W średniej misce ubić jajko, aż wytworzy lekką pianę i ubić sok z cytryny. Do tego dodać pozostałe 6 uncji soku warzywnego i pokonać ponownie. Powoli wymieszać w 1 szklance gorącej zupy. Zdjąć zupę z ognia i powoli wymieszać tę mieszaninę z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
11
Dodać 2 łyżki ciężkiej śmietany i mieszać na średnim ogniu, aż zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
12
Zdjąć z ognia.
13
Na patelni dodać 6 łyżek masła, roztopić masło na średnim ogniu, dodać 2/3 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Podsmażyć przez około minutę, a następnie dodać 1/2 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu. Kontynuuj smażenie, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta. Następnie dodać przyprawę do gotowania kraba i śmietanę sherry. Włącz podgrzewać, aż mieszanina dojdzie do pęcherzyka, a następnie obniżyć do średniego ciepła i mieszać, aż zacznie zagęszczać się do prawie lekkiej konsystencji syropu. Po zagęszczeniu dodaj podstawę kraba i upewnij się, że jest dobrze włączona. Następnie dodać 2/3 szklanki ciężkiej śmietany do ubijania mieszać na średnim lub wysokim ogniu, aż zacznie bąbelkować. Następnie dodaj 1 szklankę mięsa krabowego i dobrze wymieszaj, gdy dojdzie do pęcherzyka ponownie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Przyprawa Do Gotowania KrabówPrzyprawa Do Gotowania Krabów
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cream SherryCream Sherry
KrabKrab
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1
Dodaj 1/2 szklanki zupy pomidorowej do miski, do tego dodać 2/3 szklanki zupy krabowej, 1 łyżka świeżo startego parmezanu. I 1/4 łyżeczki czerwonego kawioru rybnego i dobrze wymieszać. Łyżka zupy krabowej w środku
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa PomidorowaZupa Pomidorowa
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
KawiorKawior
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Na wierzchu zetrzeć parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3
Dodać świeżo zmielony czarny pieprz do smaku i podawać
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Lubię dekorować niebieskimi pazurami kraba smażonymi w maśle i śmietanie sherry i albo kawiorem. Kiedy w sezonie lubię używać świeżej ikry krabowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cream SherryCream Sherry
KrabKrab
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
KawiorKawior

Składniki

2smallssłodka papryka bananowa, sadzona i ćwiartowanasłodka papryka bananowa, sadzona i ćwiartowana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonaturalny brązowy cukiernaturalny brązowy cukier1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak1Batoniki toffi Heathcrab basecrab base0Batoniki toffi Heathprzyprawa do gotowania krabów (polecane: Old Bay)przyprawa do gotowania krabów (polecane: Old Bay)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewysokiej jakości sherry śmietankowe (słodkie)wysokiej jakości sherry śmietankowe (słodkie)1olej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy2Batoniki toffi Heathczerwony kawior rybny, przepłukany i napiętyczerwony kawior rybny, przepłukany i napięty2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry1Świeży koperek, zerwanyczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeekstra słodkie pomidory winogronowe, podzieloneekstra słodkie pomidory winogronowe, podzielone2Batoniki toffi Heathpieprz czarny grubo zmielony, podzielonypieprz czarny grubo zmielony, podzielony1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia0mała cytryna, soczysta (omała cytryna, soczysta (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży grudka niebieski Krab (na parze lub gotowane)świeży grudka niebieski Krab (na parze lub gotowane)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedobrej jakości starty parmezandobrej jakości starty parmezan2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło solone na słodkomasło solone na słodko340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesok warzywny (zalecane: V-8)sok warzywny (zalecane: V-8)

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn