Rumianek Tequila Sour
Rumianek Tequila Sour to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 1023 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 90 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz torebki z herbatą rumiankową, limonkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tequila Lawendowo-Rumiankowa, Koktajl tequili: pikantna brzoskwiniowa tequila z kwaśną nutą, oraz Truskawkowo-Balsamiczna Tequila Sour dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę z cukrem w małym rondlu na dużym ogniu. Wymieszać, aby rozpuścić cukier i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć z ognia i dodać torebki herbaty rumianku. Stromo przez 30 minut, a następnie wyjąć herbatę. Schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić.
Sól umieścić na małym, płytkim talerzu w równej warstwie. Zwilż krawędź szklanki coupe, uruchamiając klin wapienny wokół obręczy. Zanurz szkło w soli i odstaw na bok.
Połącz sok z limonki, tequilę i syrop cukrowy z rumianku w shakerze koktajlowym. Napełnij lodem. Wstrząsnąć, aż dobrze schłodzone, o 15 sekund. Przecedzić do szklanki z solą i podawać.