Rumiana brukselka z pomarańczą i orzechami włoskimi
Rumiana brukselka z pomarańczą i orzechami włoskimi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 90 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, olej z orzechów włoskich, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Spróbuj Pan-Rumiane Brukselki, Brukselka z brązowym czosnkiem, oraz Rumiana Brukselka Z Orzechami Laskowymi I Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Równomiernie rozprowadzić olej z orzechów włoskich na dnie dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Połówki brukselki miejsce w patelni wyciąć bok w dół. Gotować 5 do 10 minut, aż ścięte boki są lekko rumiane.
Wlać sok pomarańczowy na kiełki w patelni, i kontynuować gotowanie 5 minut lub aż kiełki są miękkie.
Przełożyć do dużej miski.
Umieść orzechy włoskie w małej patelni na średnim ogniu. Gotować 5 protokół, często mieszając, aż lekko tosty. Delikatnie wrzucić brukselkę z prażonymi orzechami włoskimi i skórką pomarańczową. Doprawić solą i pieprzem.