Rumbledethumps lub Scottish Potato & Cabbage Pie
Jeśli 100 centów za porcję falls in your budget, Rumbledethumps lub Scottish Potato & Cabbage Pie mogą być doskonałe bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką mleko, kapustę, szczypiorek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Scottish Borders Rumbledethumps!, Irlandzki groch i kapusta Szkocki styl, oraz Rumbledethumps.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Kapustę utrzeć i grubo posiekać.
Włóż ziemniaki i kapustę do osobnych patelni i przykryj lekko osoloną wodą.
Doprowadzić każdą patelnię do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż każde warzywo jest bardzo delikatne.
Ziemniaki rozgnieść z masłem, dodając wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać gładką konsystencję. Wymieszać ze szczypiorkiem i kapustą, dodać sól i pieprz, do smaku
Umieścić w maślanym naczyniu do pieczenia i posypać startym cheddarem. Może być pieczony teraz lub schłodzony przez noc w tym momencie.
Piec w temperaturze 350 ° F / 180°C lub gaz mark 4 przez 15-30 minut, aż ser się stopi i naczynie zostanie całkowicie podgrzane