Rugalach
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo, Rugalach może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis służy 24 osobom. Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 154 kalorie, 2 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sól, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt dobrą ocenę łyżką wynoszącą 11%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Rugalach, Rugalach lub Rugelach i Złoty Rugalach.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i serek śmietankowy na gładką masę.
Połącz mąkę i sól; stopniowo dodawać do masy serowej i dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na ćwiartki. Owiń każdą porcję folią; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do czasu, aż będzie można go łatwo obsłużyć.
Każdą porcję rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami woskowanego papieru na placek o średnicy 12 cali. koło.
Usuń górny arkusz woskowanego papieru.
Każde kółko posmaruj 1 łyżką roztopionego masła.
Posyp każdą porcję 3 łyżkami cukru cynamonowego i 2 łyżkami orzechów pekan.
Każdą pokroić na 12 klinów.
Zwiń kliny od szerszego końca; umieść spiczastą stroną do dołu w odległości 2 cali od siebie na nienatłuszczonej blasze do pieczenia. Krzywa kończy się, tworząc kształt półksiężyca.
Piec w temperaturze 350° przez 24-26 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij na stojaki z drutu.
Posmaruj ciepłe ciasteczka pozostałym masłem; posypać pozostałym cukrem cynamonowym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.