Roztopione Ciasto Czekoladowe
Roztopione ciasto czekoladowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz mąkę, czekoladę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Roztopione Ciasto Czekoladowe, Roztopione Ciasto Czekoladowe, oraz Roztopione Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Posmaruj cztery 6-uncjowe ramekiny roztopionym masłem. W małej misce ubić kakao w proszku z 1 łyżką mąki; ramekiny odkurzyć mieszanką kakaową, wyjmując nadmiar.
Przełożyć ramekiny na solidną blachę do pieczenia.
W średnim rondlu roztopić 1 patyczek masła z czekoladą na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić granulowany cukier z jajkami i solą na średniej prędkości, aż gruby i bladożółty, 3 minuty. Używając gumowej szpatułki, złóż roztopioną czekoladę, aż nie pozostaną żadne smugi. Złożyć w 1/4 szklanki mąki.
Łyżka ciasto do przygotowanych ramekins.
Piec w środku piekarnika przez 16 minut, aż szczyty zostaną popękane, ale centra nadal są lekko jiggly.
Przenieść ramekins do stojaka i ostudzić przez 5 do 8 protokół.
Uruchom końcówkę małego noża wokół każdego ciasta, aby poluzować. Odwróć małą płytkę nad każdym ciastem i, używając uchwytów do garnków, Odwróć ponownie. Ostrożnie zdejmij ramekiny. Ciepłe ciasta odkurzyć cukrem cukierniczym i podawać natychmiast.