Roztopione ciasta czekoladowe z sosem wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj roztopionego ciasta czekoladowego z sosem wiśniowym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, wiśnie, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Wiśniowe, Ciasto czekoladowo-wiśniowe, oraz Ciasto czekoladowe z sosem truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasta: drobno posiekać 3 oz. słodko-gorzką czekoladę i umieścić w średniej misce; ustawić nad garnkiem gotującej się wody.
Dodać śmietanę i wymieszać do rozpuszczenia. Wymieszaj ekstrakt z migdałów.
Przechowywać w lodówce przez 25 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie i wystarczająco grube, aby czerpać łyżką.
Posypać kakao w proszku na dużym kawałku woskowanego papieru. Za pomocą łyżeczki wymieszać miarkę na 12 równomiernie wielkości kulek i wrzucić do kakao.
Rozwałkować na szorstkie kulki, równomiernie pokryć kakao. Trufle zamrozić podczas przygotowywania ciast.
Rozgrzej piekarnik do 204°. smar 12 (6 oz .) szklane kubki budyniowe lub ramekiny ze skracaniem i kurzem z kakao w proszku. Stuknij nadmiar.
Umieść na dużej blasze do pieczenia.
Pozostałą czekoladę i masło pokroić na małe kawałki.
Przenieść do dużej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej miski.
Podgrzewać przez 3 do 4 minut, mieszając w odstępach 1-minutowych.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubijamy cukier cukierniczy, wanilię i mąkę, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubijamy żółtka i całe jajka po kolei.
Podziel ciasto między filiżanki. Włóż jedną truflę do każdej filiżanki i wciśnij środek ciasta.
Piec do góry są ustawione, ale lekko jiggly, 15 do 17 protokół.
Połączyć wiśnie, ich sok i cukier w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i Amaretto; Dodaj do wiśni, mieszając, aż sos będzie zagęszczony i błyszczący.
Po zakończeniu ciasta wyjąć z piekarnika i odstawić na 1 do 2 minut. Aby służyć, łyżka 2 do 3 łyżki. sos na talerze deserowe. Uruchom nóż wokół każdego ciasta, aby poluzować; Odwróć ciasta na sos.