Rozprzestrzenianie Ciecierzycy
Ciecierzyca Spread może być tylko przyprawa szukasz. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $9.3 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bazylii, czosnku, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Rozprzestrzenianie Ciecierzycy, Epicki Rozsiew Ciecierzycy, oraz Ciecierzyca-Jogurt.
Instrukcje
Plastry cebuli posmarować odrobiną oliwy z oliwek i doprawić koszerną solą i pieprzem. Na gorącej patelni lub na żeliwnej patelni grilluj do miękkości i lekko zaznaczony.
W robocie kuchennym połącz grillowaną cebulę, suszone na słońcu pomidory, czosnek, szalotki, bazylia i kminek. Pulsuj do grubego purée. Przy włączonym silniku powoli skropić oliwą z oliwek, a następnie sokiem z cytryny. Mieszanina powinna być dość gładka.
Przełożyć do dużej miski i dodać ciecierzycę Confit. Złóż razem, aby wymieszać. Wróć do robota kuchennego partiami i przecier, aż mieszanina będzie gładka i gęsta. Doprawić do smaku pieprzem i solą (jeśli suszone na słońcu pomidory są bardzo słone, możesz nie potrzebować wiele). Konsystencja jest kwestią smaku; jeśli jest bardzo gęsta, dodaj trochę więcej oliwy z oliwek, aby uzyskać bardziej kremowy efekt. Dobrze przykryte, rozprzestrzenianie się potrwa co najmniej tydzień w lodówce.
* Dla dwóch różnych tekstur, puree połowę spread aż bardzo gładkie i blade, a pozostaw drugą połowę masywny.
* Jeśli smarujesz pastę w lodówce przez noc, możesz przywrócić jej kremową konsystencję przez ponowne włożenie do robota kuchennego(włączanie i wyłączanie pulsu przez 1 minutę).
Wytnij mały trójkąt pita i posmaruj ciecierzycą
Rozejść się. Na wierzchu szczypta pokruszonej fety i pokrojone w plasterki szalotki, zebrane gałązki pietruszki lub koperku i kilka kawałków oliwy.
Przedruk za zgodą jak upiec jagnięcinę: Nowa grecka Klasyka gotowania Michael Psilakis, © październik 2009 Little Brown