Rozmarynowe piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka z rozmarynem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Za 2,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 398 kalorii . Jeśli masz pod ręką olej roślinny, rosół z kurczaka, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 50% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują piersi z kurczaka z rozmarynem , piersi z kurczaka z rozmarynem i piersi z kurczaka z rozmarynem .
Instrukcje
W płytkim szklanym naczyniu do pieczenia połącz 1/4 szklanki bulionu, czosnek, rozmaryn, olej, sos sojowy, cukier i pieprz.
Dodaj kurczaka; przejdź do płaszcza. Przykryj i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę.
W rondlu ugotuj ryż w wodzie i pozostałym bulionie, aż będzie miękki i puszysty, około 20 minut.
W międzyczasie na patelni smaż kurczaka w marynacie na średnim ogniu przez około 7 minut z każdej strony lub do momentu, aż kurczak się zarumieni, a sok będzie przezroczysty.
Usuń ryż z ognia; dodać szparagi, skórkę z cytryny, pieprz cytrynowy i sól według uznania.
Nakładać łyżką na pojedyncze talerze.
Kurczaka pokroić w paski; ułóż w kształcie wachlarza nad ryżem.