Rozmaryn Tymianek Musztarda
Rozmaryn tymianek musztarda może być tylko przystawka szukasz. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka octu jabłkowego, sól, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ziemniaki Rozmarynowo-Tymiankowe, Rozmaryn i tymianek orzechy włoskie, oraz Koktajl Cytrynowy Z Rozmarynem I Tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem nasiona gorczycy, 2 łyżeczki. tymianek, rozmaryn, 1/3 szklanki wody i ocet w misce, aż nasiona są zanurzone.
Odstawić w temperaturze pokojowej, pokryte, 2 do 3 dni.
Umieścić mieszaninę musztardy w blenderze wraz z brązowym cukrem i solą i miksować, aż mieszanina będzie gęsta, ale nadal o grubej teksturze. Wymieszać pozostałą 1 łyżeczkę. tymianek.
Do przodu: 2 tygodnie, przykryte i schłodzone.
Twoja wyobraźnia jest granicą, jeśli chodzi o tworzenie musztardy smakowej. Wszystko, czego potrzebujesz, to nasiona gorczycy lub suchy proszek musztardy, a następnie przyprawy zależą od Ciebie.
Nasiona gorczycy czy musztarda w proszku?
Nasiona gorczycy: Używaj, gdy chcesz mieć pełnoziarnistą, chrupiącą konsystencję. Te trzy rodzaje to żółty, aka biały (Sinapis alba), najłagodniejszy i używany głównie w amerykańskich musztardach i do marynowania; brązowy (Brassica juncea), zestier i używany w europejskich musztardach (takich jak Dijon), do marynowania i w kuchni indyjskiej; i czarny (B. nigra), również używany w indyjskiej żywności; są wymienne z brązowym. Nasiona muszą zmiękczyć w płynie przez 1 do 2 dni, zanim zrobisz z nimi musztardę.
Musztarda w proszku: dla jedwabiście gładkiej musztardy. To nic innego jak zmielone nasiona gorczycy, a najpopularniejszą marką jest Colman ' s, mieszanka białych i brązowych nasion.
Wymieszaj proszek z płynem (takim jak woda lub piwo) i pozostaw na noc, aby w pełni nawodnić i rozwinąć smak. Nie pozwól mu siedzieć dłużej, choć, albo będzie smakować surowo.