Rozmaryn sól i ocet chipsy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać rozmaryn sól i ocet chipsy spróbować. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Idź do sklepu i odebrać olej arachidowy, słód, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Rozmaryn sól morska i ocet burak chipsy, Domowe chipsy ziemniaczane z solą i octem, oraz Chipsy ze słodkich ziemniaków i buraczków z solą czosnkowo-rozmarynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ocet, cukier,1 łyżka. sól i 1 szklankę wody w średniej wielkości szklanej misce, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, za pomocą mandoliny lub ostrego noża. (
Przetnij je tak cienko, jak możesz.)
Ziemniaki wymieszać z mieszaniną octu; schłodzić 24 godziny.
Wymieszaj rozmaryn, pieprz i pozostałą 1 łyżkę. sól w małym słoiczku.
Ziemniaki odcedzić; delikatnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Wlać olej na głębokość 3 cali do dużego holenderskiego piekarnika; podgrzać do 34
Smażyć ziemniaki, partiami, mieszając od czasu do czasu, 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i natychmiast posypać mieszanką rozmarynu.
Podawać na ciepło lub całkowicie chłodno (około 10 minut).