Rozmaryn-Oliwa Z Oliwek Chipsy Ziemniaczane
Rozmaryn - oliwa z oliwek chipsy ziemniaczane to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, olej roślinny, ziemniaki Yukon gold i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rozmaryn Słodkie Chipsy Ziemniaczane, Parmezan Rozmaryn Chipsy Ziemniaczane, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek z około 1 1/2 cala równych części oliwy z oliwek i oleju roślinnego. Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Ziemniaki pokroić na najcieńszym ustawieniu mandoliny (powinny być prawie przezroczyste).
Połóż plastry na czystym ręczniku kuchennym w jednej warstwie i osusz papierowymi ręcznikami. Po kolei przekładamy plastry na zimny olej (zaczynając od zimnego oleju, ziemniaki nie przyklejają się do siebie). Jeśli ziemniaki nie są całkowicie zanurzone, dodaj więcej oleju do przykrycia.
Dodać czosnek i rozmaryn do garnka.
Włączyć ogień do średniej wysokości i gotować, niezakłócony, 5 protokół. Ziemniaki wymieszać raz, aby upewnić się, że nie przyklejają się do dna, a następnie niech smażyć, niezakłócony, aż złoty, 18 do 20 protokół.
Wióry wyjąć sitkiem i osuszyć na papierowych ręcznikach. Doprawić solą.