Rozmaryn Focaccia
Przepis rozmaryn Focaccian jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 14 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło ten chleb. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wrzącą wodę, 1 łyżeczkę rozmarynu i miód w dużej misce; ostudzić do 100 do 11
Posypać drożdże mieszaniną miodu; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 3 1/4 szklanki mąki, 2 łyżki oleju i 1 łyżeczka soli do mieszaniny miodu, mieszając do postaci miękkiego ciasta. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Wbijać ciasto w dół. Pat ciasto na 14 x 12-calowy prostokąt na blasze pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 20 minut lub do podwojenia wielkości.
Odkryj ciasto. Zrób wgłębienia w wierzchu ciasta za pomocą uchwytu drewnianej łyżki lub koniuszków palców.
Połącz 1 łyżkę oleju, 1 łyżeczkę wody i żółtko jajka; wymieszaj ciasto.
Skropić pozostałą 1 łyżką oleju, posypać pozostałym rozmarynem i solą morską.
Piec w 350 przez 25 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.