Rozmaryn & balsamiczny kurczak z pieczoną cebulą

Rozmaryn & balsamiczny kurczak z pieczoną cebulą zajmuje około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 202 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Mieszanka kurczaka, cebuli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowana czerwona cebula z octem balsamicznym i rozmarynem, Grillowany stek i cebula z sosem maślano-Rozmarynowo-balsamicznym, oraz Pieczeń balsamiczna z cebulą i pieczarkami.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Zaczynając od szyi, ostrożnie rozluźnij skórę piersi z dala od ciała, starając się jej nie rozerwać, a następnie umieść gałązkę rozmarynu z boku każdego z nich.
Włóż resztę rozmarynu do jamy. Doprawić kurczaka do środka i na zewnątrz, umieścić w pieczonej puszce, a następnie posadzić cebulę w każdym rogu puszki.
Skropić oliwą z kurczaka i cebulę, a następnie wszystko smażyć przez 1 godz. 20 min.
W międzyczasie wymieszaj ocet i miód, aż miód się rozpuści. Gdy kurczak ma około 40 minut, wymieszaj go z piekarnika, skrop kurczaka i cebulę mieszanką octu, a następnie kontynuuj pieczenie, aż czas się skończy.
Wyjmij kurczaka na spoczynek, obróć cebulę i kontynuuj pieczenie w piekarniku, podczas gdy kurczak odpoczywa, około 20 minut.
Podawaj każdej osobie porcję kurczaka, pieczoną cebulę i niektóre lepkie soki z patelni.