Rozjaśniony makaron z serem
Rozjaśniony makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. Jeśli masz chude mleko, pieprz, fusilli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety. Rezerwy 3/4 szklanki wody do gotowania, a następnie odsączyć makaron.
Dodać masło do pustego garnka i rozpuścić na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 2 protokół.
Dodać mąkę i musztardę w proszku i gotować, mieszając, aż mąka zacznie tosty, o 1 minutę.
Ubij w mleku i zarezerwowanej wody do gotowania; gotować, ubijając, aż gruby, o 2 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Ubij śmietanę, mozzarellę, ser szwajcarski i 1 łyżkę parmezanu; kontynuuj ubijanie, aż się stopi, około 1 minuty. Wymieszać z makaronem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; przełożyć do 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia. Rozgrzej brojlery.
Połącz pozostałe 2 łyżki parmezanu, zioła, sól i pieprz do smaku w małej misce.
Posypać makaronem. Dusić na złoty i bąbelkowy, o 2 protokół.
Zdjęcia Antonis Achilleos