Rozdrobniona Wołowina Enchiladas

Rozdrobnione enchiladas wołowiny może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 615 kalorii. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka bulionu wołowego, tortille kukurydziane, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Podobne przepisy to Rozdrobniona Wołowina Enchiladas, Crock Pot Shredded Beef Enchiladas, oraz Enchiladas Z Mielonej Wołowiny.
Instrukcje
Pieczeń umieścić w dużym rondlu, który ma ciasną pokrywkę.
Zalać wodą, przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut. Zwiększyć ciepło do średniej / wysokiej, i brązowy pieczeń ze wszystkich stron. Gdy woda się zagotuje, wlej bulion wołowy, ocet, chili w proszku i 1 łyżkę kminku. Przykryj szczelnie i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż wołowina rozpada się, gdy próbujesz go podnieść. Pokroić wołowinę, używając 2 widelców lub palców.
Do rondla włożyć pokrojoną wołowinę ze wszystkimi sokami i ostudzić do temperatury pokojowej.
Na dużej patelni, podsmażyć cebulę, aż tylko miękkie, nie rumiane.
Wymieszać w mące i zielonych chili. Stale mieszaj przez 2 minuty, aby ugotować mąkę. Wymieszać z kwaśną śmietaną i 2 szklankami sera Monterey Jack. Gotować na niskim poziomie przez 10 minut, często mieszając, aż ser się rozpuści i wymiesza. Odstawić i ostudzić.
Na dużej ciężkiej patelni podgrzać oliwę z oliwek. Używając szczypiec zanurz tortille, pojedynczo, w oleju przez 30 sekund z każdej strony.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozłóż 4 łyżki mieszanki kwaśnej śmietany na środku tortilli. Top z mniej więcej taką samą ilością wołowiny.
Zwiń i umieść stronę szwu w dół w jednym lub dwóch naczyniach do pieczenia 8x11 cali. Powtórz dla każdej tortilli. Kontynuuj, dopóki nie skończysz napełniania.
Posypać pozostałym serem Monterey Jack.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut lub aż ser się roztopi i bulgotnie.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.